Svédpadló padlófűtésre - Svédpadló vásárlása padlófűtésre

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Svédpadló padlófűtésre

14 mm vastagságban padlófűtésre

Amit a termékről tudnunk kell:

A tömörfa svédpadló teljes keresztmetszetében egy anyagból készül. Ez a tulajdonsága megkülönbözteti minden olyan padlóburkolattól, ami több egymásba ragasztott rétegből épül fel. A tömörfa svédpadló körben nútféderes kialakításban kerül legyártásra, amely lehetővé teszi a padlók folyamatos egymás mellé, illetve egymás után történő fektetését. A padlók fektetésekor az esetleges szintkülönbségek elkerülésére a svédpadlók hosszirányban és keresztirányban is fózolt kivitelben készülnek. A fóz nagysága lehet normál és mikrofóz is. Ha Ön mindenképpen ragaszkodik a körben fóz nélküli kivitelhez, a méretbeli tolerancia miatt, javasoljuk a padló lefektetése után a teljes felület készre csiszolását, és az olaj, illetve egyéb más felületkezelő anyag, csak a csiszolás utáni felhordását. A nútféderes kapcsolatnál az egyedileg kialakított profilnál alkalmazott enyhe srégítések, valamint a vállvégződések kialakítása növelik a méretpontosságot. Az alsó oldalon a feszültségmentesítő nútok nagymértékben megakadályozzák a padló teknősödését.

Méretbeli tolerancia:

Az EDELHOLZ KFT. mindennél nagyobb hangsúlyt helyez termékeinek méretpontosságára. Tömörfa svédpadlóink minőséget határoznak meg a tömörfa padlók kategóriájában. Az általunk gyártott tömörfa svédpadlóknál szélességben 0,5mm-es , vastagságban 0,2mm-es pontosságot garantálunk. Folyamatos méret-, és minőség-ellenőrzés kezeskedik a kész padlók méretpontosságáért és minőségéért. A mi precizitásunk az Ön biztonságát jelenti.

Nedvességtartalom:

Tömörfa svédpadlóink a további felhasználás szerint optimális, 9%-os(+,- 2%) fanedvesség tartalomra vannak beállítva. A szakszerű szárításról, modern, nagy kapacitású konvekciós rendszerű szárítókamrák, valamint egyedileg megalkotott szárítási menetrendek gondoskodnak.

A természetes fa, mint sajátosság:

Mint ahogyan az erdőben sem találunk két egyforma fát, úgy padlóink közt sem találhatunk két egyformát. A természetes fa struktúrája, rajzolata, fahibái, színárnyalatai nem dokumentálhatók egyértelműen. A tömörfa svédpadló soha nem fogja egy műanyag padló egységességét adni. A tömörfa padló mindig egyedi, utánozhatatlan képet nyújt Önnek, hangsúlyozva ezáltal is eredetiségét, természetességét. Az Ön padlója soha nem lesz összetéveszthető semmilyen mű utánzattal, hiszen egyedi, mint Ön. A szigorú minőség-ellenőrzés és osztályozás ellenére is kerülhet a csomagokba egy-egy olyan darab, amelyet dolgozóink máshogy ítélhettek meg, mint Ön. Gondolunk itt többek között az előforduló olyan "fahibákra", melyeknek nagysága és gyakorisága határozza meg azt, hogy dolgozóink milyen minőségi osztályba sorolják az aktuális svédpadlót: pl. kisebb szárítási repedések, tapaszolt egészséges és kieső ághelyek, színbeli eltérések, rajzolatbeli különbségek. Ezek azon sajátosságai a természetes fának, amelyek soha nem kategorizálhatók egyértelmüen. Bízzon szakértelmünkben és tapasztalatunkban, és mi megígérjük Önnek, hogy padlóink az Ön megelégedését fogják szolgálni.

Felületkezelések:

Az EDELHOLZ KFT. a számos színbeli és rajzolatbeli lehetőség alapjául két felületkezelési módot kínál: az olajos és wachs-os felületet. Olajos felületkezelés: Az olaj beivódik a fába megőrzi annak természetességét. A fa pórusai az olajozás által nyitva maradnak, ezáltal a fa lélegzik. Az olajos felület kellemes, meleg színhatást biztosít. Könnyen felújítható. Jóllehet az olajos felületkezelésű svédpadló rendszeres karbantartást és ápolást igényel, az általunk ajánlott magas minőségű ápolószerek rendeltetésszerű használata esetén azonban egyszerű, nem nagy időigényű feladat. Wachs-os felületkezelés: A wachs az általunk alkalmazott felhordás segítségével behatol a fába, és egyidejűleg egy strapabíró réteget képez a fa felületén. Ennél a felületkezelésnél a fa szintén megőrzi természetességét. Karbantartása, felújítása megegyezik az olajos felület karbantartásával és felújításával.

Méretek:

Szélességek: 95, 120, 140, 160, 180, 200, 220 mm Vastagságok: 14, 20 mm Hosszúság: Eső hossz, 500-2900 mm

Mielőtt a padló fektetését megkezdené...

  • 1. Amennyiben a helység relatív páratartalma a padló fektetésének megfelel, Önnek ellenőriznie kell azt is, hogy az aljzat szárazsága megfelel-e a tömörfa padló fektetéséhez szükséges szárazsági értéknek. Ez az érték (DIN 18365 sz. szabvány szerint) cementkötésű esztrich esetén <2,0% és anhidrit kötésű esztrich esetén <0,5%. Amennyiben az aljzat ezeknél az értékeknél magasabb nedvességgel rendelkezik, az a későbbiekben a padló dagadásához, teknősödéséhez, hullámosodásához vezethet.
  • 2. Az aljzatnak egyenesnek kell lennie. A méterenként megengedett maximális szintbeli eltérés legfeljebb 3,0 mm lehet. (DIN 18202 sz. szabván 4. sora). Amennyiben az aljzat nem egyenes, a padló lefektetése után a padló alatt üregek keletkezhetnek. Az aljzat egyenetlenségéből adódó üregeket meg kell szüntetni. Erre azért van szükség, mert a későbbiekben ha ilyen üregek maradnak az aljzat és a padló között, a padlón történő járkálás kellemetlen visszhanggal párosul.

Ápolási javaslat:

Lehetőleg kerülje, hogy padlójára durva szennyeződések kerüljenek. Próbálja meg elkerülni az is, hogy olyan anyag kerülhessen padlójára, amely azt megkarcolhatja (pl. érdes felületű anyagok, homok, kavics, stb). Kerülje, hogy akármilyen folyadék, nedvesség padlóján maradjon. Védje padlója felületét a karcolásoktól oly módon is, hogy a székek, bútorok alját filccel látja el. Az olajos felületű svédpadló ápolása:

Fektetés utáni első ápolás:

Az olajos felületű svédpadlók fektetés után egy úgynevezett elsőápolást igényelnek. Erre azért van szükség, hogy egy még ellenállóbb réteget képezzünk a padló felületén. Első lépésként távolítsa el a fektetés során keletkező esetleges szennyeződéseket padlójáról. Ehhez használjon seprűt vagy porszívót, de semmiképpen sem mossa fel a padlót! Amennyiben a fektetés során olyan erős szennyeződések keletkeztek padlóján, hogy a padló felmosására van szükség, akkor a következőképpen járjon el:

  • 1. Az általunk ajánlott intenzív tisztítófolyadékból adjon kb. 1,2 dl-t 5 l langyos vízhez. Felmosóronggyal hordja fel padlójára, majd ezután jól csavarja ki a felmosórongyot, a már csak enyhén nedves felmosóronggyal töröljön még egyszer utána, hogy csak kevés nedvesség maradjon a padlón. Erősebb szennyeződésről lévén szó, az eljárást a fent említett módon ismételje meg. Semmi esetre se használjon súrolószert! Javasoljuk két vödör használatát. Az egyikben legyen mindig tiszta víz, amiben a szennyezett felmosórongyot minden egyes tisztítószer felhordás és utántörlés után kiöblítheti.
  • 2. A padlónak ezután minimum 8 órán át száradnia kell. Ez azért szükséges, mert a padlónak a tényleges olajos ápolás előtt teljesen száraznak kell lennie! Miután padlója megszáradt, töltse fel az általunk ajánlott kis kézi permetezőt az ápolóolajjal. Használat előtt jól rázza fel a permetezőt! A többszöri felrázást permetezés közben is javasoljuk! Egyszerre kb. 4m2 padlófelületet permetezzen be ápolóolajjal!
  • 3. Az olaj felhordása után az általunk ajánlott ápolószettben található dörzsi segítségével dörzsölje bele padlójába erős körkörös mozdulatokkal az ápolóolajat. Tömörfáról lévén szó, minél erősebben dörzsöli bele az olajat a padlóba, a végső hatás annál jobb lesz. Nem kell attól félnie, hogy az erős mozdulatoktól padlója megkarcolódik, az ápolószettben található dörzsi ehhez a folyamathoz optimális szemcsefinomsággal készül. Nagyobb felület esetén javasoljuk polírozógép használatát. Ezáltal padlója visszakapja eredeti, friss színét, felülete lényegesen ellenállóbb lesz.
  • 4. Az ápolóolaj felhordása és bedörzsölése után, száraz nedvszívó kendővel alaposan törölje át padlóját. Nagyobb felület esetén erre a műveletre ismét használjon polírozógépet, természetesen ugyanilyen nedvszívó polírozó-felülettel. A padló polírozása után nem maradhat vissza olaj a felületen. Kézi polírozás esetén 20 C-os hőmérsékleten padlója kb.24 óra múlva szárad meg teljesen, gépi polírozás esetén kb. 4 óra múlva.
  • 5. A száradási idő lejárta után már használhatja padlóját. Ügyeljen arra, hogy az ápolást követő egy pár napban ne mossa fel a padlót vizes ronggyal, illetve óvja bármilyen nedvességtől.

Egyszerű tisztítás és karbantartás:

Az igénybevételnek megfelelően padlóját ápolhatja heti, havi rendszerességgel. Az általunk ajánlott rendszeres ápolószer kizárólag növényi olajokból készül, illatanyagok és oldószerek hozzáadása nélkül. Használata biztosítja padlója számára az optimális tisztítást, és mindig egy újabb védőréteg kialakulását padlója felületén.

Fontos!

  • Soha ne használjon a padló tisztításához zsíroldó hatású tisztítószert!
  • Az olajos rongyok és az olajos csiszolatpor esetében Öngyulladás következhet be!
  • Használat után ezért az olajos rongyokat, esetlegesen keletkező csiszolatport gyűjtse össze, vízzel itassa át és lehetőleg egy légmentesen lezárt zacskóban dobja a szemétbe!  
 
powered by: Horizont Informatika